Espresso Okulu, Katılımcılar

crew

Katılımcılar

Scott Callender, La Marzocco USA

Scott’u La Marzocco’nun pazarlama müdürü olduÄŸu için deÄŸil, kolay kolay karşılayamayacağı tutardaki bir manuel espresso makinesini daha henüz profesyonelliÄŸe adım atmadan önce alabildiÄŸi için seviyoruz. Bu makineyi Napa Vadisinin yukarısındaki evinin mutfağından kahve servisi yapmaya baÅŸlayarak bir kahve dükkanı iÅŸletebildiÄŸi, seyahat etmeyi çok sevdiÄŸi, mükemmel bir yazar, barista ve kahve tiryakisi olması sebebiyle seviyoruz. Kendisi bu eÄŸitimi tek başına kaleme alarak, bütün Chefsteps ekibinin teÅŸekkürlerini topladı.

Scott’un gençlik yıllarına ait, mutfağından espresso servis ederken görüldüğü fotoÄŸrafı paylaÅŸmak istiyoruz. Kendisi Napa Vadisinde hiçbir kahve dükkanı yokken, La Marzocco’dan aldığı espresso makinesi ile bölgedeki tek kafein kaynağı olarak büyük bir repütasyon kazanmış.

Sabahları çok erken kalkarak, işe gitmek üzere olan komşularına kahve hazırlamış. Çok havalı değil mi?

_DSC3426

Charles Babinski, G&B Coffee & Go Get Em Tiger

Charles küçük ölçekli bir iÅŸletme sahibi, üç kez Amerika barista ÅŸampiyonalarına katılmış ve Los Angeles’ta yaÅŸayan eski bir Intelligentsia Coffee çalışanı. Kahve ile ilgili ilk kariyerine 10 sene önce New York’ta baÅŸlamış, daha sonra ise tutkusu onu Chicago’daki Intelligentsia’ya sürüklemiÅŸ. 2012 yılında ise partneri Kyle Glanville ile beraber LA’da iki küçük ÅŸirket açarak (“G&B Coffee” ve “Go Get Em Tiger”) kahve ile olan yolculuÄŸuna halen devam ediyor.

Charles-B

Tags: , , , , ,


About the Author

Kahve Candır

Düşkünlerine özel kahve blog sitesi



2 Responses to Espresso Okulu, Katılımcılar

  1. Avatar Mehmet Ülker says:

    Mükemmel kahve için hangi kahve ve hangi makina gereklidir?

    • Mehmet Bey günaydın,

      Kahve göreceli bir lezzet. Bize göre mükemmel olan kahve size tamamen farklı gelebilir. Bu sebeple biz genel değerlendirme kriterlerini yazmayı tercih edeceğiz.

      1) Taze kavrulmuş, kısa bir süre açık havada, daha sonra ise tek yollu vana kullanan poşetlerde saklanmış ve min. 3-4 gün dinlendirilmiş, işinin ehli insanlarca kavrulmuş bir çekirdek
      2) Tanecik boyutunu eÅŸit olarak koruyabilen, deÄŸirmen çapı 60mm’den geniÅŸ, ısınmayan ve düşük devirli bir deÄŸirmen
      3) Tutarlı bir dozajlama ve sıkıştırma (tamperleme)
      4) Çekirdeğin profiline uygun bir sıcaklıkta su (91-95C arası), uygun bir basınç profili (1-9 Bar arası basınç kullanımı)
      5) Uygun bir demleme oranı (1:1 – 1:3 arası, çekirdek profiline göre deÄŸiÅŸen)

      Özetlemek gerekirse, espresso okulu notları içinde gelen ekipman önerilerini okumanız ve kahve konusunda belirttiğimiz kriterlere uyan bir çekirdek kullanmanız, belli bir tecrübe ve el alışkanlığından sonra size mutlu edici sonuçlar yaratacaktır.

      Sevgiler,
      Kahvecandir.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑